ВІДОМІ ІМЕНА ПЕРЕМОЖЦІВ МІСЬКОГО КОНКУРСУ СТАРТАПІВ.

Часто люди скаржаться, що не мають жодних можливостей та перспектив для розвитку на батьківщині. Мовляв, краще поїхати за кордон, адже тут ніхто не цінує справді амбіційних перспективних особистостей. Проте, хто хоче чогось досягти, той шукає можливості, хто не хоче – шукає причини. Івано-Франківська міська рада вирішила посприяти розвитку цікавих проектів винахідливих людей. Саме тому був проведений конкурс стартапів, переможці якого вже відомі.

Сьогодні під час оперативної наради у міськвиконкомі міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків  нагородив чотирьох переможців. На їхні ідеї виділили кошти з бюджету, адже від початку свого існування проект передбачав фінансування найкращих робіт. Переможці були приємно вражені, а їхні стартапи справді заслуговують на увагу. Можливо, колись імена переможців поки що міського конкурсу стануть відомими на міжнародній арені.

Отож лауреатами конкурсу стали:

  • проект «Жуйка на основі карамелізованого меду, воску та прополісу для профілактики та лікування пародонтиту і пародонтозу та інших стоматологічних захворювань», його автор – Сергій Курта отримає 100 тисяч гривень на втілення ідеї в життя;
  • проект «Термостан», його автор – Василь Суп отримає на реалізацію задуму 50 тисяч гривень;
  • проект «Впровадження технологій мобільного навчання та доповненої реальності під час вивчення хімії в закладах середньої освіти» – його авторка Ліля Мідак отримає 50 тисяч гривень на все необхідне, щоб задум вдався;
  • проект з налагодження серійного виробництва приладу для контролю теплоти згоряння природного газу GAS-HI-Q, його автор – Андрій Карпаш отримає 50 тисяч гривень на втілення мрії в реальність.

Це перший подібний конкурс в Івано-Франківську, проте організатори не планують на цьому зупинятися. Адже талановитим людям потрібно давати певну мотивацію, і найкраще, якщо вона – фінансова.

Інформація : franyk.city, галицький кореспондент