“У нас є гарна вчителька, ще й дуже креативна…”

9 жовтня 2018 р,  був неймовірно насичений, адже триває тиждень природничих наук і юні дослідники Католицької школи-гімназії св. Василія Великого знайомились з цікавими хімічними реакціями які їм продемонстрували студенти нашої кафедри разом із доц. Мідак Л.Я., та доц. Кузишин О.В.

“Така наука не буває нудною. Саме цього прагне весь наш педагогічний колектив, щоб діти із задоволенням йшли до школи та з інтересом отримували знання на уроках. Найкращою нагородою за таку працю є щирі усмішки та вогники в очах наших учнів”  –  саме так про захід відізвалася вчитель біології та екології Католицької школи-гімназії св. Василія Великого п.Наталія Кокар

Усі проведені хімічні реакції супроводжувались цікавими історіями від наших студентів і викладачів та мали загадкові назви: «Дим без вогню», «Єгипетська ніч», «Хімічні фруктові соки», «Багатоголові змії», «Виверження вулкану» та «Фонтан із піни». А ще учні були в ролі художників-чарівників і малювали невидимими фарбами, які проявлялися через декілька хвилин після висихання.

“Урокі були проведені в конференц залі: 2 урок – 8А і 8Б; 3 урок – 7А і 7Б; 4 урок – 9Б і 11 класи. Для учнів 5-х класів на великій перерві після 4-го уроку провели Хімічне шоу.
Неймовірно вдячні п. Лілія Мідак, п. Ольга Кузишин та їхнім студентам за те, що відгукнулись на наше запрошення і провели такі чудові пізнавальні уроки захоплюючої хімії, а також п. Тетяна Бурда за організацію та проведення чудового дня ЦІКАВОЇ ХІМІЇ. “-пост із facebook.
Кафедра хімії середовища та хімічної освіти

Найбільша подяка для кожного педагога – це такі чудові подарунки, як цей вірш Марини Косьмій. Розумієш, що не даремно вкладаєш свою душу і серця в справу, яку робиш заради того, щоб учням було цікаво вчитися.

Цікаві досліди

автор Марина Косьмій

У нас є гарна вчителька, ще й дуже креативна
Уроки з біології – це радість та інтрига.
Недавно запросили до нас спеціаліста,
Що знається на звірях та в області лісництва.
А вчора завітали студенти з універу
Показували досліди, що аж щелепи впали.
Дуже нам сподобалось, як “змії Фараона”
Виповзли із колби, неначе з свого лона.
А потім щось прозоре злилося неохоче
Перетворившись у пітьму “Єгипетської ночі”.
Ми аж роти розкрили, було нам так цікаво
Коли з води простої вино, як кров, постало.
І дослід так за дослідом цікаво проводили,
Аж поки стіл учителя вулканом не залили.
Подякувавши вчительці і тим, хто з універу
Ми з вигуками: “Браво!!!” понеслись на перерву.

 Лілія Мідак (доцент із універу ??‍?Кафедра хімії середовища та хімічної освіти ПНУ (показали такі досліди, що у дітей аж щелепи впали ??)