Тенденції та новітні підходи в підготовці фахівців у вимірі нових освітніх реалій

Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю “Професійна підготовка фахівців у вимірі нових освітніх реалій” відбулася днями в нашому університеті. Організатором заходу виступила кафедра професійної освіти та інноваційних технологій Інституту післядипломної освіти та довузівської підготовки Прикарпатського національного університету.

У науковому форумі взяли участь понад 260 очних і заочних учасників (науковців, освітян-практиків, громадських діячів-меценатів) з України, Республіки Польща, Угорщини, Румунії, Словаччини, Республіки Білорусь.

Головною метою конференції було обговорення актуальних питань професійної підготовки фахівців в умовах сучасних соціально-економічних і освітніх викликів, концептуальних засад і практичних аспектів доуніверситетської та післядипломної освіти, висвітлення й узагальнення національного і зарубіжного досвіду організації професійної підготовки фахівців задля впровадження його позитивних елементів у діяльність закладів вищої освіти.

На конференції працювало п’ять секцій:

  1. Психолого-педагогічні засади і практика доуніверситетської та післядипломної освіти.
  2. Професійний розвиток і підвищення кваліфікації педагогічних працівників в умовах реформування загальної середньої освіти в Україні.
  3. Традиції й інновації: творча спадщина Василя Сухомлинського крізь призму пріоритетів професійної підготовки фахівців (до 100-річчя від дня народження педагога).
  4. Нова українська школа й інклюзивна освіта.
  5. Інформаційне забезпечення професійної підготовки педагогічних працівників

Та, безперечно, найзахопливішим моментом стали майстер-класи від провідних фахівців, досвідчених педагогів та просто надзвичайно цікавих у розмові людей Артура Кочаряна(кандидат педагогічних наук, директор Приватного закладу освіти «СІНКГЛОБАЛ», Київ, Україта)  та  Пауля Пшенічки(викладач фізики та астрономії Чернівецького ліцею №1, переможець національної премії Global Teacher Prize Ukraine (2017), почесний член Лондонського інституту фізики, Чернівці, Україна)

Ці непересічні педагоги поділилися власним досвідом та ідеями щодо нових тенденцій у освіті. Артур Кочарян виступив із майстер-класом «Технології, що формують майбутнє. Виклики педагогічним працівникам», тоді як Пауль Пшенічка представив віртуальний воркшоп «Культура технічного виступу».

Колектив розробників сайту прийняв участь в усіх заходах конференції, почерпнув багато нового, цікавого та пізнавального. І ми готові поділитися новими знаннями та навичками із Вами. Отже, слідкуйте за нашою діяльністю, приймайте участь у поповнені методичної бази сайту, і ми спільними зусиллями зробимо наш урок унікальним, пізнавальним та  захоплюючим!

Використана інформація chemteacher.if.ua