Тренінгове заняття перед ІV етапом Всеукраїнської олімпіади з хімії.

Впродовж минулого тижня і до сьогодні на базі кафедри хімії середовища та хімічної освіти проходить практична підготовка учнів 8-11 класів до участі у ІV етапі Всеукраїнської олімпіади з хімії. Практичну та теоретичну частини тренінгу провели доценти кафедри хімії середовища та хімічної освіти, к.х.н. Лучкевич Є.Р., та  к.х.н. Мідак Л.Я.

 

Учні мали змогу освоїти основні операції синтетичної хімії (зважування, кількісне перенесення, відбір самплером та піпеткою рідини, нагрівання зі зворотнім холодильником та перемішуванням на магнітній мішалці, фільтрування від вакуумом, перекристалізація, аналіз зразків методом ТШХ), познайомилися з роботою  калориметра, навчилися користуватися електронним термометром, відбірати аліквоти піпеткою, та робити розрахунки за одержаними даними. Засвоїли визначення фізико-хімічних констант.

 

 Метою такого типу занять є не лише розширення теоретичних і практичних навичок учнів, а також покращення їх психологічної готовності до серйозних випробувань. Саме комплекс цих навичок є запорукою високої оцінки при виконанні олімпіадних завдань. Бажаємо нашим юним талантам перемоги і надалі зростати інтелектуально та творчо!!!