З Днем науки в Україні!

Шановні колеги-науковці, вчені, науково-педагогічні працівники, наукові співробітники! Докторанти, аспіранти та студенти!

Вітаємо усіх зі святом – Днем науки в Україні. Це день вшанування наукових традицій, досягнень вчених, які своєю копіткою щоденною працею впроваджують новітні технології, примножуючи інтелектуальний потенціал вітчизняної та світової науки.

Прикарпатський національний університет є сьогодні класичним університетом, який по праву вважається не лише лідером серед закладів вищої освіти в регіоні, а й центром наукової думки. За свою 80-річну діяльність нашими науковцями, вченими зроблено чимало відкриттів, створено нові напрями науки і освіти. Нині Прикарпатський є першим серед закладів вищої освіти України за рейтингом SCImago, складовими якого є наукові результати, інноваційна та соціальна діяльність. Наукові доробки відображені в 900 статтях у виданнях, що входять до міжнародних наукометричних баз Scopus та Web of Science.

Ваша наукова діяльність – це приклад натхненної праці та відданості професії, незважаючи на будь-які складнощі і перепони. І це дає впевненість у тому, що українська наука має не лише славне минуле, а й гідне майбутнє. Підтвердженням цього є наукові здобутки, успішні проекти наших молодих вчених, студентів, які роблять свої перші кроки в науці. Зокрема, 21 студент Прикарпатського університету став переможцем та призером Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з різних галузей знань і спеціальностей в 2019-2020 н.р.з них троє наших студентів.

Незважаючи на сучасні виклики наша наука продовжує розвиватися. Нині більше тисячі викладачів університету успішно пройшли дистанційні курси на освітній навчальній онлайн-платформі Coursera for Campus, вагомий внесок зробили саме викладачі та студенти Факультету природничих наук.

Тож, з нагоди свята хочемо подякувати усім, хто працює в царині науки, хто активно долучається до розвитку науки,  за вашу роботу, віру в свою справу, наполегливість та невтомність у пошуках істини. Бажаємо вам, творчих успіхів і нових відкриттів задля розвитку нашого Університету та рідної  України!