Наш університет підписав угоду про співпрацю із Городенківською гімназією імені Антона Крушельницького

17 вересня за ініціативи декана Факультету природничих наук Віктора Случика – Прикарпатський національний університет підписав угоду про співпрацю із Городенківською гімназією імені Антона Крушельницького.

У рамках цієї угоди заклади планують співпрацювати у сфері навчальної, науково-дослідної, науково-методичної , інформаційної діяльності. Цим університет та Городенківська гімназія матимуть змогу реалізувати освітні програми, ефективніше використовувати науково-педагогічні кадри, навчально-лабораторні бази, соціальну інфраструктуру.

“Це величезний комплекс не тільки з точки зору технічних складових, але й за змістом. Тут опрацьовані програми, смарт-підручники, різноманітні тренінги. Зараз ми включились також і в систему підготовки і підвищення перекваліфікації вчителів. А сьогодні кількість вчителів, які потребують перекваліфікації, доволі суттєва і запит на таку підготовку є значним. На сьогодні потенціал університету є достатньо потужний. А найголовніше це стосується природничих наук, оскільки потрібна лабораторна база, а ми її маємо. Ми маємо смарт-підручники з хімії, які визнані одними з найкращих, наші методики розроблені з урахуванням аналізу найкращих методик Європейського Союзу,” – говорить ректор ПНУ Ігор Цепенда.

Вже під час зустрічі в рамках підписання угоди керівник Городенківської ґімназії Микола Олексин висловив зацікавлення інноваціями, розробленими науковцями ПНУ.