Екскурсія до лабораторії Держпродспоживслужби

У межах навчальної практики студенти – майбутні вчителі хімії відвідали лабораторію Держпродспоживслужби, де ознайомилися з особливостями роботи цієї установи та сучасними методами лабораторного аналізу. Екскурсія була спрямована на поглиблення хімічних знань студентів, формування практичних навичок у галузі аналітичної хімії та на розширення професійного кругозору майбутніх педагогів, формування у них наукового підходу до оцінювання якості продукції та обґрунтування важливості контролю безпечності харчових товарів, розуміння ролі хімічних досліджень у забезпеченні якості та безпечності продукції. Фахівці лабораторії провели детальну презентацію основних напрямків своєї діяльності, серед яких хімічний аналіз харчових продуктів, води, ґрунтів, виявлення залишків пестицидів, антибіотиків, важких металів та інших забруднювачів. Фахівці пояснили принципи підготовки зразків, методики проведення аналізів і підходи до інтерпретації отриманих результатів.

Ця екскурсія дала змогу майбутнім учителям хімії не лише закріпити теоретичні знання, побачити їхнє практичне застосування, а й розумінню важливості міждисциплінарного підходу у професійній діяльності вчителя. Вона сприяла усвідомленню значення аналітичної хімії у сучасному світі та розширила розуміння можливостей інтеграції лабораторних методів у шкільний курс хімії, дала змогу студентам оцінити значення науки у повсякденному житті та можливості інтеграції таких знань у навчальний процес.