Start-up : які ідеї хочуть реалізувати наші винахідники. Вітаємо команду Мідак Лілії Ярославівни!!!

12 квітня 2018 року відбулося  засідання  комісії щодо проведення конкурсного відбору з визначення переможців з метою реалізації стартапів у місті Івано-Франківську, на якому учасники виступили з презентаціями власних ідей та проектів. Конкурс спрямований на поглиблення співпраці органів місцевого самоврядування та молодих підприємців і створення фонду підтримки перспективних ідей, а переможці отримають на їхнє втілення кошти з міського бюджету.

До участі в конкурсі свої заявки подали 15 осіб, сьогодні всі вони презентують ідеї перед комісією. Про це повідомив на своїй сторінці міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Загалом на конкурс подали всього 15 проектів, проте два не представили.

Серед поданих проектів були представлені розробки викладачів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Факультету природничих наук, кафедри хімії середовища та хімічної освіти доцент Мідак Лілія Ярославівна, а також професор кафедри хімії Курта Сергій Андрійович.

 Впровадження технологій мобільного навчання та доповненої реальності для вивчення хімії в закладах середньої освіти. Він дозволить бачити дитині молекули, реакції та процеси у 3D-форматі. Усі ці дослідження будуть відтворені у лабораторії ПНУ, зняті на відео та потраплять у доступ для дітей, так вони зможуть вивчати матеріали, правила безпеки тощо. Для використання потрібно буде мати лише смартфон на системі Андроїд та завантажити мобільний додаток. Схожі програми можна буде використовувати і в інших природничих науках.

 

Лікувальна жуйка на основі карамелізованого меду, воску та прополісу для профілактики та лікування стоматологічних захворювань.Комісія визначила, що це цікава ідея, та запитала, чи була думка виходити з жуйками на великий ринок?Проте автор зазначив, що необхідні кошти для клінічних досліджень, і тільки після цього можна було б виходити на великий ринок. 

Ми вітаємо представників нашого вузу з перемогою, адже метою  цього заходу було визначення найцікавіших та найактуальніших проектів у різних галузях техніки та надання авторам кращих з них допомоги в комерціалізації, створенні успішних стартап-компаній та виведенні інноваційних продуктів на національний та міжнародні ринки.

Використано матеріали gk-press, та galka.