НАУКОВИЙ ПІКНІК З НАГОДИ ДНЯ УНІВЕРСИТЕТУ

З нагоди Дня університету, 13 травня 2018 року у парку імені Т. Шевченка відбувся науково-пізнавальний захід «Науковий пікнік – 2018». Організували та провели свято викладачі, аспіранти та студенти нашого університету.

Науковий пікнік – це цікавий і, водночас, пізнавальний захід. Через демонстраційні інтерактивні експерименти відвідувачі свята мають чудову нагоду долучитися до таємниць науки. Головна мета такого заходу це, передусім,  популяризація наукових знань серед громадськості,  а також привертання уваги  через різноманітні географічні цікавинки підростаючої молоді,  в тому числі, абітурієнтів  до наших спеціальностей.

Крім того,  кожен бажаючий мав можливість побачити на власні очі та переконатися, що наука буває цікавою через  запропоновані досліди кафедри хімії  середовища та хімічної освіти – «Вулкан», «Як ростуть кристали», «Хімічна піна» та інші.

Активними учасниками заходу були наймолодші мешканці міста, які не тільки з цікавістю спостерігали за науковими експериментами, але й охоче брали в них участь, зокрема в хімічному квесті, який організували студенти Факультету природничих наук Кафедри хімії середовища та хімічної освіти.