Турнір Юних Хіміків

Ці вихідні були насиченими і незабутніми для юних хіміків. Здогадались чому? Саме так, цієї суботи 29 вересня відбувся обласний Турнір Юних Хіміків. В цьому році до турніру долучилось шість команд. А саме:

Діти України (Гімназія №2 м.Івано-Франківськ);

Перовскіти (Природничо-математичний ліцей, м.Івано-Франківськ);

Покоління Z (Академічний ліцей-інтернат, м.Івано-Франківськ);

Фортуна (збірна Снятинського району)

Алкалоїди (НЗ №9, м.Коломия);

та команда Фізико-технологічного ліцею.

Нагадаємо, що турнір юних хіміків (ВТЮХ) — командно-особисте змагання, в якому школярі мають розв’язувати складні хімічні проблемні завдання, подавати рішення в переконливій формі і захищати їх у науковій дискусії (хімічному бою).

Надзвичайно приємно зазначити, що учням вдалось знайти нетривіальні рішення та підходи до цьогорічних завдань турніру, що не мають однозначного, чи легкого вирішення.

Журі турніру (до складу яких входили досвідченні хіміки, викладачі та доценти кафедри хімії середовища та хімічної освіти) відзначили високий рівень підготовки учасників, які зуміли знайти відповідь на більшість каверзних запитань та впевнено вели себе  під час виступів. Підтвердженням цього є невеликий відрив у балах серед команд-учасниць, різниця між третім та четвертим місцем склала всього 2 бали. Відтак переможцями стали учасники команди  Перовскіти (Природничо-математичний ліцей, м.Івано-Франківськ), друге та третє місце відповідно зайняли команди Фортуна та Алкалоїди.

Побажаємо Учням успіху в подальшому підкоренні хімічних вершин. Нехай цей турнір буде хорошим стартом для вас! Та будемо тримати кулаки за нашу команду на всеукраїнському турнірі, який цього року пройде в м.Рівне.

 використана інформація chemteacher.if.ua